In het begin der tijd was er……….. Ja van alles maar wij nog niet. We gaan dus maar een stukje verder in de tijd.

Wanneer we begonnen zijn is niet helemaal duidelijk. Op de basisschool waren we al bezig dus dat moet voor 1992 geweest zijn. Gewoon een paar jongens (Carlo was er toen nog niet bij) die wat plaatjes draaiden. Het eerste tastbare bewijs hiervan is een foto uit 1995. Deze is gemaakt op een feestje bij Tom in de buurt. De apparatuur was toen al van ons zelf.

Aan de linkerkant staat Jochem. De pet was alleen voor de foto. Tom aan de rechterkant had wel vaker een pet op. Dit vonden we toen al heel wat. 2 Cd-Spelers 1 van Tom en 1 van Jochem. Een mengpaneel hadden we allebei. Soms ging de ene mee, en dan de andere. Het mengpaneel op deze foto was die van Tom.

Na een tijdje zijn we het wat professioneler op gaan zetten. Toen is Carlo er ook bij gekomen. Er werd een discomeubel gebouwd. En er kwamen professionele speakers. De apparatuur was in het begin nog hetzelfde als bovenstaand. Dus hetzelfde mengpaneel en dezelfde cd-spelers.

Mooi hè? Vonden wij ook. Hier zie je de boxen nog ongeveer in de staat zoals we ze kochten. Tweede hands uiteraard. We hebben er wel meteen nieuwe hoeken omheen gezet. Later heeft de vader van Carlo er nog mooie nieuwe kasten omheen gezet. Dan het verhaal van de lichtstelling. Men neme: Wat PVC Buis. En wat klemmen. Daar kom je een heel eind mee.

Handig zo’n discobar. Maar je moet wel altijd een aanhanger lenen als je ermee weg wilt. Dat werkt niet. Dus kochten we zelf ook maar een aanhanger. Dat geval zie je hier links staan. Erg goed karretje. Prima vering. Is inmiddels te klein geworden en bestaat dus niet meer. Het laatste optreden van dit ding is in de Carnavalsoptocht geweest. En toen herkende je hem echt niet meer.

Maar zoals dat met alles is, je wilt steeds meer. De discobar die je hierboven ziet paste ook niet zo heel erg gemakkelijk in onze aanhanger. Dus moesten we een nieuwe bouwen. Gelukkig is het MDF regelmatig in de aanbieding bij de lokale Hobby Bob winkel. Want we hebben nog al eens een plankje nodig.

Het resultaat daarvan zie je hier rechts staan. Ook zitten er hier al nieuwe kasten om de boxen heen. Een hele verbetering dacht ik zo. De stelling waar het licht aanhangt is inmiddels gemaakt van een systeempje met aluminium buizen. Toch net iets steviger als PVC. De grote bol aan de rechterkant van de foto is inmiddels ook versleten. Die gaat niet meer mee. Eigenlijk toch wel jammer. Misschien na een revisatie.

Je begrijpt wel dat we ondertussen niet meer in 1995 zitten natuurlijk. Dit moet zo rond 1997 geweest zijn. De set is zo een hele tijd gebleven. We hebben inmiddels wel een andere aanhanger maar daar is op dit moment helaas geen foto van beschikbaar. Maar goed. Dit jaar zijn we weer gaan uitbreiden.

Je ziet het. In korte tijd is er veel bijgekomen. De tweede set boxen is helemaal zelf gebouwd. Tenminste de vader van Carlo heeft voor de kasten gezorgd. De versterkers zijn zelfgemaakt. En de speakers natuurlijk gekocht. Ook maar een nieuwe stelling om de lichten aan op te hangen. Dat koop je natuurlijk ook tweede hands. Ziet er niet slecht uit dacht ik zo. Het is nu 2000 en dit is wat we nu hebben. Maar we blijven uitbreiden!
We zitten inmiddels ook al niet meer in 2000, maar we zitten alweer in 2004. Zoals je ziet zijn we zeker niet gestopt met uitbreiden. Inmiddels zijn we in het bezit van ons 3e discomeubel. Deze bestaat uit 3 losse kasten. Dit is makkelijker bij het verplaatsen. Het meubel is uiteraard ook door ons zelf gemaakt. We hebben we onze licht show ook nog uitgebreid. Ook hebben we een nieuwe aanhanger aangeschaft. Zodra deze bestickerd is, volgt er een foto.